Синтерован камък
Синтерован камък - Moma rusteel

Синтерован камък

Независимо дали сте собственик на жилище, дизайнер или архитект, този материал предлага гъвкавост и естетическа привлекателност.

Какво е синтерован камък?

Иновативен материал, изработен чрез усъвършенствани производствени техники. Съставен от естествени минерали като кварц, порцелан и стъкло се подлага на процес на агломериране при висока температура и високо налягане. Този производствен процес слива материалите, като създава плътна, трайна и непропусклива повърхност.

Свойства

Дълготрайност: Отличава се с изключителна издръжливост, която го прави изключително устойчив на драскотини, петна и топлина. Здравият му състав гарантира дълготрайност, дори в зони с голям интензитет на движение.

Непропускливост: За разлика от естествения камък, не пропуска вода. Тази му характеристика го прави идеален за кухненски плотове, бани и зони на открито.

Универсалност: Наличен в много цветове и покрития, предлага безкрайни възможности за дизайн. Независимо дали предпочитате външния вид на мрамор, бетон или дърво, има вариант да отговаря на естетическите ви предпочитания.

Лесна поддръжка: С лесната си за почистване повърхност, изисква минимална поддръжка. Рутинната грижа включва просто почистване с мек препарат и вода, което елиминира необходимостта от използване на агресивни химикали или уплътнители.

Предимства

Естетическа привлекателност: Пресъздава външния вид и усещането на естествените материали с невероятна точност. Независимо дали желаете елегантността на мрамора или индустриалния чар на бетона, осигурява зашеметяващо визуално въздействие.

Здравина и издръжливост: Проектиран за издръжливост, издържа на трудностите на ежедневната употреба, без да нарушава целостта си. Здравата му конструкция гарантира дълготрайност, което го прави разумна инвестиция за жилищни и търговски помещения.

Хигиенична повърхност: Природата на този материал предотвратява развитието на плесени, мухъл и бактерии, като спомага за по-чиста и здравословна среда. Това го прави идеален избор за кухненски плотове, където хигиената е от първостепенно значение.

Екологична устойчивост: Производството поставя на първо място устойчивостта чрез използване на рециклирани материали и свеждане до минимум на отпадъците. Неговият екологичен състав и дълъг живот допринасят за по-зелено бъдеще на строителната индустрия.

Къде се използва?

Кухненски плотове: Перфектно съчетава стил и функционалност, като подобрява дизайна на всяка кухня. Осигурява трайна повърхност за приготвяне на храна и забавления и са устойчиви на топлина, петна и драскотини.

Повърхности за баня: Подобрява красотата и функционалността на всяко пространство в банята. Устойчивостта му на влага и бактерии го прави идеален избор за мокри среди.

Подови настилки: Подовите настилки съчетават красотата на естествените материали с издръжливостта на инженерните повърхности. Независимо дали е на закрито или на открито, той издържа на тежък пешеходен трафик, като същевременно запазва естетическия си вид.

Открити пространства за живеене: Подобрява издръжливостта и стила на откритите жилищни площи.

Синтерованият камък представлява върхът на иновациите в областта на материалите за повърхности, като съчетава красота, издръжливост и устойчивост в един забележителен продукт. От изключителните си свойства до многостранните си приложения,  продължава да определя съвременните стандарти за дизайн.